« back

Code-I

Tuen Mun, Hong Kong

year: 2008
status: built
type: NGO community centre
area: 400m2
cost: HK$4,000,000

L
M
S
S
L

The Integrated Community Centre is located on the ground floor of a public housing block.  The challenge of the project is to break the typical long and narrow corridor spaces. The design uses triangulated planes and undulating ceiling to disguise the structural walls at every 4m, creating a continuous open landscape linking to various spaces.

Through framing views and assigning different colours and materials to the different programmes, different users in the Centre slowly learn to navigate and associate with the Centre by reading the code.

Notes:
- the mirror-box flip open library
- the small pentagon peeping window in Playroom
- acoustic panel coding the music area

 

Design Team: Annette Chu, Derek Fok, Curtis Lai